Kampánynapló XI. – 2016. március 4, Gyulakuta

Legyen aszfalt, és lett!

gyulakuta1Telt ház előtt számolt be Varga József polgármester az elmúlt mandátum történéseiről, megvalósításairól, és mivel újabb megbizatást vállalna, terveit is körvonalazta. Az biztos, hogy nem a sült galambot várták, Takács Kálmán alpolgármesterrel eredményes vezetői csapatmunkát valósítottak meg. Egyike azon kevés Maros megyei községeknek, ahol majdnem minden mellékutcát sikerült aszfalttal burkolni – pedig mintegy 35 kilométer úthálózatot kell a községben karbantartani. Pontra tett iskolák, óvodák, művelődési otthonok, támogatott egyházközségek, stb. Csakis eredményes négy évként lehet értékelni.

A közösség büntet, a közösség esélyt ad

Mindenképpen beszédes közéleti sztori a gyulakuti, érdemes visszalapozni néhány évet. 2008-ban először itt büntetett meg minket a közösség, hiszen elveszítettük a polgármester választást. A szervezetet belső konfliktusok terhelték. Aztán következett az RMDSZ szempontjából négy szűkös év – többségünk volt a tanácsban, sikerült Takács Kálmánt alpolgármesterré választani, de a Magyar Polgári Párt vezette Gyulakutát. Nyilván, ez nemcsak az RMDSZ-nek volt kínos időszak, de a közösség sem érezte rendszerváltó döntését sikeresnek, ugyanis a közügyek nem fejlődtek. Aztán lassan magához tért az RMDSZ és 2012-ig megért egy új közösségi döntés: a Varga József által fémjelzett RMDSZ csapat kap egy újabb esélyt Gyulakutától. Összejött.

gyulakuta2Persze, ehhez el kellett kezdeni készülni rögtön a kudarc után. Takács Kálmán alpolgármester és községi RMDSZ elnök érdeme, hogy nem roskadt össze az RMDSZ, és végül – de idejében! – megtalálták Szárhegyen (!) Varga Jóskát és elkezdtek kampányt építeni. Volt bátorságuk felvállalni a kudarcot és arra is, hogy hazahozzanak egy eredményes gyulakutit. Ugyanis Varga Jóska gyulakuti származású, de 32 évet Hargita megyében töltött – mezőgazdasági szakemberként, vállalkozóként nyert tekintélyt, egy ideig a szakterületet koordináló hatóságot is vezette. Precíz, jó gazdaszellemű, eredményes vállalkozó hírnevében állt, Takács Kálmánék pedig „lecsaptak” rá, és meggyőzték. Ha nem csal az emlékezetem 2010-ben már elkezdtük építeni kampányát, 2012-ben pedig fölényes győzelemmel nyerte meg a választást.

Demeter: Varga betartotta választási ígéreteit!

És a Varga-Takács páros nem dőlt hátra a polgármesteri székben, hanem a 2012-es ígéretekhez tartva magukat elkezdtek tervezetten és precízen dolgozni. A beszámoló gyűlésen Varga 30 percig sorjázta a megvalósításokat, a havadtői református lelkész a belső zsebéből elővett egy kissé megsárgult 2012-es szórólapot, amire annak idején felsoroltuk az ígéreteket, és korrekt értékeléssel mérlegelt: „annak idején azt mondtam az asszonynak, hogy szem előtt tartjuk a szórólapot, amit nem süllyesztettünk el egy fiókba, hanem a kredenc sarkára felakasztottunk, és striguláztuk az előrelépéseket – tény, hogy az ígéreteinek 95%-át megvalósította, és nemcsak az infrastruktúrát, hanem a közösséget is építette.” Demeter Zoltán külön méltányolta az egyházak iránti nyitottságát is, hiszen szerinte fontos azt is hangsúlyozni, hogy Varga nemcsak templombajáró, hanem a község minden településének egyházát látogatja és támogatja.

gyulakuta3A gyulakuti kollégák megadták a módját, a mintegy 140 gyulakuti polgár mellett jelen volt Kelemen Hunor (szövetségi elnök), Kerekes Károly (parlamenti képviselő), Szabó Árpád (megyei önkormányzat alelnöke), Péter Ferenc (Szováta), Tóth Sándor (Nyárádszereda), Csibi Attila (Erdőszentgyörgy) polgármesterek, és Kovács Levente az RMDSZ megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

Érdemes megnézni! http://www.gyulakuta.ro/index.php/hu/

Szólj hozzá