Snoop Dogg, a hely (új) szelleme…

bogat_3Mármint Marosbogáté. Ez azért túlzás, de feszegeti a valóság korlátait. A story jól ismert: a világhírű rapper, Snoop Dogg, véletlenül Bogota helyett Bogata-t (Marosbogátot) jelölte meg tartózkodási helyéül, amitől hirtelen térképre került a Maros megyei Alsó-Marosmenti zsáktelepülés – a média is, a közösségi hálók felhasználói is azonnal górcső alá vették, nagy példányszámú lapok címlapjára került. És azonnal került egy kolozsvári fesztiválszervező cég is, aki azonnal beindult, április 3-án Jazz in the Park Bogata Edition címen a hajdani szebb időket is megért focipályán rangos előadókkal koncertnapot szervez. És fényezi ezerrel Marosbogátot, sőt a bevételből egy központi parkot is pontra tesznek. Tök jó story – önmagán túlmutatva a korszellem pulzusát is kitapinthatóvá teszi.

Leleményesség, nyitottság és jövő – az én olvasatomban ezek a történet kulcsszavai.

A leleményesség elsősorban a rendezvényszervező céget dicséri, akik látván a Snoop Dogg bakija nyomán támadt érdeklődést, azonnal rácuppantak és kitalálták a fesztivált. Lásd itt: http://jazzinthepark.ro/ro/visitbogata/ Egyezünk meg abban, hogy az azonnali reakciókészség és a kreativitás nyerő kártya! Fantáziálni lehet sokat, sokáig – de, az nyer, aki a tényleges lépésre is van bátorsága. A polgármester szerint fiatal, vagány srácok a cég menedzserei. Érdemes Facebookon megnézni a kommunikációs kampányukat – és azt is, hogy Marosbogát milyen sokat nyer ebből az akcióból. Aki feliratkozott az eseményre, már majdhogynem mindent tud a faluról. Aki mégsem, az a fesztiválk napján helytörténész által vezetett körúton vehet részt…

bogat_4A nyitottság Barta László polgármestert és csapatát dicséri, akik feszélyezettség és kétségeskedés nélkül azonnal nyitottak voltak a sajtó, a nyilvánosság érdeklődésére – készségesen és szellemesen válaszoltak a megkeresésre, partnerek a fesztivál szervezésében. Ott jártamkor éppen a disznókat vágtak, készültek a vendégek fogadására. De fel vannak készülve több száz autó parkoltatására, és akárezres létszámot is meghaladó fesztiválozó fogadására is.

A jövő nem dicsér senkit, de Marosbogátot csiklandozza, hiszen ez a véletlenszerű népszerűség új fejlődési dimenziókat nyithat a településnek. Ha jól sikerül a Jazz in the Park projekt akár fesztiválfaluként sorakozhat fel a közeljövőben, ami beláthatatlan távlatokat kínál a közösségnek. Ez csak egyik izgalmas példája annak, hogy miképpen lehet sikerrel újrafogalmazni egy település jövőjét.

Drukkolok nekik! Gyeretek vasárnap Bogátra! https://www.facebook.com/events/970627512990847/

 

Szólj hozzá