Vigyázzunk egymásra!

hegymaszas-1Október 11. után is van élet. Sőt, onnan kezdődik a kapaszkodó. Merthogy felfele tartunk.

Nyolc nap van még hátra az előválasztási kampányból. Jövő vasárnap eldöntjük, hogy 2016. tavaszán ki lesz Marosvásárhely magyar polgármesterjelöltje.

Az előválasztási kampány is egy fajta verseny, de nem a Verseny. Természetesen, ebbe a vetélkedőbe is sok energiát fektetünk. Mindenki. Jelöltek, jelölteket támogató szervezetek és egyének, illetve a közvélemény, a közvéleményt formáló médiumok, egyaránt. Felfokozódott az érdeklődés. Ez egy jó előzmény. De, mint mindennek, úgy ennek is megvannak a veszélyei. Például az, hogy nem takarékoskodunk energiákkal. Vagy, hogy szem elől tévesztjük a tulajdonképpeni célt. Sőt, a valódi ellenfélt is.

Az előválasztás: edzőtábor, nem csatatér! A cél nem az, hogy az első vízmosáson egymást legyúrva, egymással szemben előnyt szerezzünk. A cél az, hogy meghódítsuk a csúcsot, azaz megnyerjük a jövő évi választást és 2016-2020 között mi vezessük a várost. A valódi ellenfél nem az előválasztási versenyben küzdő másik magyar, hanem a jelenleg uralkodó hatalom. Ezért, a jó előválasztás: edzőtábor, ahol erőt gyűjtünk, tervezünk, stratégiát állítunk fel, csapatszellemet erősítünk és mindenkinek megtaláljuk a helyét. Merthogy, mi egy csapat vagyunk! Hegymászó csapat, akiknek a meredek hegyoldal a valódi ellenfele. Égbekiáltó oktalanság lenne az edzőtáborban a csapattársat úgy földre teríteni, hogy a valódi kihívással való küzdelemben eggyel-kettővel kevesebben, vagy sérültekkel mennénk tovább. Ezt a luxust, Marosvásárhelyen, nem engedhetjük meg magunknak.

Október 11. után kezdődik a valódi verseny, a nagy kihívás, a meredek kapaszkodó. Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk az összefogásra, céljainkra, hitünkre!

Szólj hozzá